18 april 2023

Antwoorden op publieksvragen Journaal

Veel kijkers maakten gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen. Een deel van die vragen werd al direct beantwoord. Er zijn nu ook antwoorden op andere vragen die tijdens de uitzending zijn gesteld. Die antwoorden vindt u via een linkje onderaan de Journaal-pagina.

‘De mannen van Verschoor’ uit de reportage van het Windplan Groen Journaal

Onderdeel van het Journaal was ook een korte reportage met ‘de mannen van Verschoor’. In die reportage werd de bemanning van de hijskranen gevolgd bij hun voorbereidingen, de opbouw van een kraan en het hijsen van onderdelen.

Vorderingen bouw

Van de 86 windturbines zijn er nu 32 gebouwd). Niet al die turbines leveren al elektriciteit. Dat is bij 23% van de windturbines het geval. De anderen zijn bouwkundig nét afgerond en worden nu aangesloten en getest. De volledige oplevering van Windplan Groen wordt verwacht rond april 2024.
Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens het Windplan Groen Journaal. In dat journaal werd stil gestaan bij de bouwvorderingen, maar ook bij bijvoorbeeld de testperiode na die bouw.