Bouwnieuws voor omwonenden

Elf afzonderlijke windparken werken samen binnen Windkoepelgroen. Die windkoepel is bovendien betrokken bij de bouw van het Gesloten Distributiesysteem Groen (Olsterpad).
Omwonenden van de windparken van Windplan Groen merken de komende jaren dat er veel bouwactiviteiten zijn. Soms is het even rustig, dan weer gebeurt er een tijdlang heel veel. Via BouwNieuws houden we u, als omwonende, de komende jaren regelmatig op de hoogte. Dat kan gaan over de demontage van windmolens, afvoer van onderdelen, maar ook de aanvoer van zand, beton en asfalt of van apparatuur of onderdelen voor de turbines.

De BouwNieuws-PDF bevat tevens linkjes naar specifieke toelichtingen op pagina’s van de diverse windparken zelf.

Vrijdag 18 maart 2022: Transformatoren onderweg
Aan het Olsterpad vordert de bouw van het transformatorstation van Gesloten Distributiesysteem Groen BV. Komende week arriveren twee grote transformatoren in Elburg. Via de provinciale weg worden ze naar het transformatorstation gebracht.

Lees Bouwnieuws 19 maart 2022

 

 

 

24 februari: Aanleg parkwegen en heien

De komende week start windpark Kubbeweg de heiwerkzaamheden. Elders worden toegangswegen en  kraanopstelplaatsen aangelegd. Dat leidt tot veel vrachtverkeer in de regio. Van zandwagens tot betonmixers.

Lees Bouwnieuws 24 februari 2022