Ontdek de toekomst van energie

10.00 tot 15.00 uur
Ketenpark aan de Rietweg 3 in Dronten

Stap in de toekomst van energie tijdens de Open Dag van Windplan Groen op zaterdag 10 juni 2023! Ontdek hoe windmolens bijdragen aan een duurzame wereld voor ons allemaal en maak kennis met de energie-toekomst. Windplan Groen nodigt je uit om betrokken te zijn en mee te doen aan de energietransitie.

Kijkje achter de schermen: leer van experts en ontdek hoe windenergie werkt

Tijdens deze exclusieve dag krijg je een uniek kijkje achter de schermen van onze windparken. Leer van experts, ontdek hoe windenergie werkt en zie met eigen ogen hoe we samen kunnen bijdragen aan een groene toekomst. Laat je inspireren en ontdek de duurzame mogelijkheden die Windplan Groen te bieden heeft.
Op het ketenpark aan de Rietweg 3 in Dronten, het centrale punt van de dag, ben je van harte welkom van 10.00 tot 15.00 uur. In de directieketen kun je stands bezoeken van de windparken, bouwers en aannemers in twee grote tenten en bouwketen. Ouders, jongeren en geïnteresseerden uit de onderwijswereld kunnen hier waardevolle informatie krijgen over toekomstkansen in de windenergiesector.

Virtual Reality-beleving: klim in een windturbine met VR
Ervaar hoe een monteur de windmolen betreedt, met de lift naar boven gaat, rondkijkt in het gondelhuis en dan bovenop dat gondelhuis staat.

Wil je zelf ervaren hoe een monteur een windmolen betreedt, met de lift omhoog gaat en een kijkje neemt in het gondelhuis? Of ben je benieuwd naar de technische details en materialen van de betrokken aannemers? Dat kan allemaal op het ketenpark, waar je zelfs een Virtual Reality-beleving kunt ervaren en letterlijk op en in een windturbine kunt kijken!

Bustour langs windturbinelocaties: bekijk de windturbines van dichtbij

Daarnaast kun je een bustour maken langs twee windturbinelocaties, waar je van dichtbij de indrukwekkende onderdelen van windturbines kunt bekijken en de grootte van rotorbladen, torendelen en meer kunt ervaren. De bustour vertrekt elk half uur vanaf het ketenpark en kaartjes zijn ter plekke verkrijgbaar op de informatiemarkt.

Mis deze unieke kans niet en kom naar de Open Dag van Windplan Groen op zaterdag 10 juni. Het belooft een inspirerende dag vol informatie en beleving te worden.

Aan de Open Dag wordt meegewerkt door:
* Elf windparken van Windplan Groen
* Vestas (Windturbinebouwer)
* Pure Energie (Windparken)
* Van Gelder (Aannemingsmaatschappij)
* Geomaat (Landmeten en maatvoeren)
* Windunie (Zon-, wind- energiesystemen)
* Ventolines (\Zon-, wind- en systeemintegratieprojecten)
* Topwind (Consultancy)
* Van den Heuvel (Infrastructuur voor Water en Energie)
* Verschoor Kraanverhuur
* Van der Vlist Transport