18 maart 2024

Meer vliegverkeer boven gemeente Dronten

Vanwege een grote onderhoudsbeurt aan de Kaagbaan op Schiphol zijn vliegroutes aangepast. In het luchtruim boven Dronten/Biddinghuizen is het daardoor drukker dan normaal. De onderhoudsbeurt duurt tot medio april. In deze periode landen er meer vliegtuigen op de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan. In uitzonderlijke gevallen, zo meldt Schiphol, kan ’s nachts de Schiphol-Oostbaan ingezet worden voor landend verkeer vanuit het noordoosten.
De gewijzigde vliegroutes lijken ook een effect te hebben op meldingen over het geluid van windmolens binnen Windplan Groen. Hoort u iets en vraagt u zich af of sprake kan zijn van vliegverkeer voor Schiphol kijk dan op deze site naar de vliegbewegingen boven Flevoland.

(Getoond is de situatie op 18 maart, rond 20.51 uur)

Meer weten over de onderhoudsschema’s van start-en landingsbanen van Schiphol? Kijk dan hier.