18 november 2023

Vier hijskranen bij afronding bouw

Vier grote hijskranen werden vrijdag ingezet om onderdelen van windturbines te monteren. De montage blijft vooral mensenwerk. Zowel op de grond als op grote hoogte klaarden technici de klus.

De drivetrain wordt in het gondelhuis gehangen; op de grond ‘sturen’ medewerkers het gevaarte in de juiste positie.

Laatste windturbine XY Wind

Het mensenwerk werd door fotograaf Klaas Eissens vastgelegd bij de opbouw van de laatste windturbine van windpark XY Wind. Windturbines in dit deel van Windplan Groen zijn voorzien van rode markeringen ten behoeve van de luchtvaart van Lelystad Airport.


Twee kranen bij Windpark Hanze; één bij Hondtocht Zuid

Drie kranen werden vrijdag op korte afstand van elkaar ingezet. Voor windpark Hanze werd op twee plaatsen naast elkaar gewerkt en iets verderop werkte een ander kraanbedrijf aan Hondtocht Zuid. Als de weersomstandigheden meewerken kunnen de kranen komende week weer gedemonteerd worden.