21 juli 2023

Enkele windturbines stonden week stil vanwege werkzaamheden TenneT aan onderstation

Windturbines die met het elektriciteitsnet zijn verbonden via het GDG en het TenneT onderstation aan het Olsterpad stonden vanaf 14 juli meerdere dagen stil. Dat had te maken met afrondende herstelwerkzaamheden aan het TenneT onderstation. Vrijdag 21 juli zijn de werkzaamheden afgerond en konden windparken via het GDG weer elektriciteit leveren.

Het TenneT-station werd in september 2022 getroffen door een storing. Windparken konden desondanks eerder dit jaar al weer stroom leveren via een noodvoorziening. Nu is de oorspronkelijke situatie geheel hersteld.
Niet alle windparken van Windplan Groen kregen afgelopen week te maken met de stilstand. Acht van de elf windparken leveren via het Gesloten Distributiesysteem Groen (GDG) aan het Olsterpad aan TenneT. Windturbines van die parken (zoals Flevo Ventum, Windpark Hoge Vaart Zuid en XY Wind) stonden stil. De windparken Vires Venti, Kubbeweg en Zeebiestocht zijn niet aangesloten via het GDG en het TenneT-onderstation; zij waren ook afgelopen week gewoon in bedrijf.


Zie ook www.gdgroen.nl