17 juli 2023

Vires Venti viert als eerste afronding bouw

Initiatiefnemers en certificaathouders van Windpark Vires Venti BV vierden zaterdag aan de Harderringweg de oplevering van hun vijf windturbines. Vires Venti is het eerste windpark binnen Windplan Groen dat is afgerond en operationeel is.

Jan Remijn (secretaris van Vires Venti) kreeg van projectmanager Ton Vrijdag (rechts) de sleutels van de windturbines. Daarmee werd tevens het startsein gegeven voor een wandeling van de genodigden naar één van de windturbines. Daar konden de belangstellenden een kijkje onderin de windturbine nemen in de technische ruimte.

Terug op de feestlocatie volgde een gezellig samenzijn. Aanwezigen konden dankzij een Virtual Reality bril ervaren wat een monteur meemaakt als deze met de lift in de windturbine naar boven gaat en tenslotte bovenop het gondelhuis staat.