19 juni 2023

Veel activiteiten op diverse windparken

Op diverse windparken binnen Windplan Groen wordt volop gewerkt. Terwijl het ene park aan het afronden is of al in gebruik is gesteld, komt op andere plaatsen de bouw nu letterlijk van de grond.

XY Wind

De bouw van drie kleinere windturbines van Windpark XY Wind (vanwege de nabijheid van Lelystad Airport) krijgt nu een vervolg met de grotere windturbines. De funderingen zijn klaar en de betonnen schaaldelen voor de onderste 90 meter van de torens, liggen klaar voor de opbouw.

Ansjovisstroom

Bij windpark Ansjovisstroom zijn voor twee windturbines de zogeheten hubs bovenop de masten geplaatst. Aan die hubs worden de drie rotorbladen gemonteerd.

Windpark Hanze

De eerste hub is ook bij Windpark Hanze geplaatst. In totaal bestaat dat windpark uit vijftien windturbines, geplaatst in twee rijen. De windturbines zijn zogeheten hybride turbines met torens die bestaan uit beton (onderste negentig meter) en staal.

Kubbeweg

Windpark Kubbeweg is afgerond. Alle 12 windturbines (in twee rijen tussen de Rietweg en Biddingringweg) produceren inmiddels elektriciteit.