22 januari 2023

Veel belangstelling voor rondleiding

Circa honderd 100 omwonenden en andere geïnteresseerden bezochten vrijdag 20 januari één van de bouwplaatsen binnen Windplan Groen. Medewerkers gaven daar toelichting op de bouw en de werking van windmolens.
De bezoekers verzamelden zich bij JandLis Meat van de familie Renken. Na een korte uitleg kregen de bezoekers helmen en hesjes om vervolgens per bus naar een bouwplaats te gaan. Daar kon men diverse onderdelen van windturbines van dichtbij bekijken.  Iets verderop stonden de eerste windmolens van dit windpark namelijk al overeind met de wieken in de wind. Op die manier werd het perspectief goed duidelijk.
Windplan Groen werkt inmiddels aan een nieuwe Open Dag die in juni 2023 moet plaatsvinden. Ook dan kunnen bezoekers informatie krijgen en onderdelen van dichtbij zien. Nadere details volgen tezijnertijd.
Lees hier een uitgebreid verslag.

Per bus gingen de belangstellenden naar een bouwlocatie om windmolen-onderdelen van dichtbij te zien. Op informatiedoeken stonden toelichtingen.