02 november 2022

Herstel rotondes bij Swifterbant in 2023 na transporten Groen

Rotondes in bijvoorbeeld de Swifterringweg worden pas volgend jaar hersteld. Transportbedrijf Van der Vlist heeft transporten voor Windplanblauw afgerond, maar voert de komende maanden nog speciale transporten uit voor Windplan Groen. Zodra die transporten zijn afgerond, zorgt de transporteur voor herstel van alle rotondes.

Diverse rotondes zijn vorig jaar op de schop gegaan om  transport van zeer lange onderdelen voor de windmolens van Windplan Blauw mogelijk te maken. De vrachtwagens kunnen daardoor recht oversteken, zonder bochten te hoeven maken.

Op sommige plaatsen is ook sprake van bochtverbredingen. Die worden afgezet met markeerpalen die bij het passeren van de transporten kunnen worden verplaatst. Ook die wegverbredingen blijven voorlopig liggen.

De borden die nog melden dat ‘Herstel eind 2022’ gebeurt, worden binnenkort aangepast.


Voor Windplan Groen worden onderdelen van in totaal 85 windmolens aangevoerd. Die transporten zijn enkele weken geleden al begonnen. Naar verwachting vinden de laatste transporten plaats in de eerste helft van 2023.