07 februari 2022

Werk Flevo Ventum en Hoge Vaart Zuid gestart

Het werk voor Windpark Flevo Ventum is begonnen. De eerste werkzaamheden voor Windpark Hoge Vaart Zuid zijn ook gestart.
De aanleg van de kraanopstelplaatsen van Windpark Flevo Ventum is begonnen met het afgraven van het vlak waar de kraanopstelplaats moet komen. Daarop kan de hijskraan die later de windmolens opbouwt stevig staan. De verwachting is dat het werk aan deze vijf kraanopstelplaatsen tot ongeveer eind februari in beslag neemt.
De realisatie van de parkweg – de weg tussen de Oldebroekerweg en deze windmolenlocaties langs de Hoge Vaart – begint spoedig. Tot die tijd liggen er rijplaten in het land waarover het bouwverkeer kan rijden.

Voor Windpark Hoge Vaart Zuid is het eerste werk in het veld ook begonnen: de tijdelijke parkwegen van rijplaten zijn (zo goed als) aangelegd en er worden duikers geplaatst.

Meer over vorderingen van deze windparken, leest u hier.