25 november 2021

Beperkte verkeersmaatregelen Elburgerweg

Automobilisten en fietsers krijgen tot eind van het jaar te maken met beperkte verkeersmaatregelen op de Elburgerweg vanwege activiteiten voor Windplan Groen. Dat heeft te maken met het trekken van kabels die de toekomstige nieuwe windmolens verbinden met het Gesloten Distributie Systeem aan het Olsterpad.

De wagen met kabelhaspel past weliswaar in de berm maar is wel breed. Met borden wordt het verkeer gewezen op de werkzaamheden. De verwachte overlast is voor autoverkeer beperkt, maar over een lengte van 2.3 kilometer geldt een snelheidsbeperking naar 70 en/of 50 kilometer per uur.

Voor fietsers blijft het fietspad beschikbaar.

De planning voor de werkzaamheden langs de Elburgerweg is als volgt;

26 november: opzetten wegversmalling tussen 9.00 en 15.00 uur
29 november: start open ontgraving in tussenberm/ opzetten filterbemaling
6 december: start kabeltrek met lier en haspelwagen
6-19 december: manteltesten, mofmontage, glasvezelblazen
13-26 december: herstel middenberm