23 augustus 2021

Twee aannemers starten met aanleg kabels

Nabij het Olsterpad zijn maandag de eerste kabelhaspels geleverd. Aannemersbedrijf Alsema zal de komende weken ter plaatse de 150 kV kabels ingraven tussen het transformatorstation van GDG en het onderstation.

Elders in de regio startte aannemersbedrijf Van Gelder met de werkzaamheden voor de aanleg van de 33kV kabels. De komende maanden worden vooral boringen verricht om de kabels onder wegen en waterwegen door te voeren. Op enkele locaties zal ook traditioneel worden gegraven om kabels op de juiste diepte in de grond aan te brengen.

Grotere afstanden overbruggen de vaklieden vanaf 13 september met een speciale machine die de kabels in de grond ploegt. De kabels verbinden de nieuwe windmolens van Windplan Groen met het Transformatorstation aan het Olsterpad. Met die methode kan circa één kilometer kabels per dag worden gelegd.

Voor direct omwonenden is 31 augustus een informatie-avond belegd om de werkzaamheden toe te lichten.