28 mei 2021

Nieuw hoogspanningsstation verbindt Windplan Groen aan elektriciteitsnet

Nabij het Olsterpad in Dronten is vrijdag 28 mei officieel de bouwstart gevierd van Windplan Groen. De bouw van een onderstation (Liander/TenneT) en een transformatorstation van Windkoepel Groen vormen de inleiding tot realisatie van Windplan Groen met negentig windturbines. Acht aangesloten windparken van Windplan Groen delen één aansluiting van 500 MW en hebben daarnaast gezamenlijk een privaat net (een Gesloten Distributie Systeem, GDS) opgericht. Dat GDS wordt aangesloten op het landelijk netwerk via het onderstation van Liander/TenneT.

Vier betrokkenen bij de bouw staken symbolisch de handen uit de mouwen (v.l.n.r): Gerrit de Regt (namens de windparken), Mark Jurjus (Liander), Casper Huiberts (TenneT) en wethouder Roelof Siepel (gemeente Dronten).

Lees hier het volledige Persbericht.