Windplan Groen start interactief Journaal op internet

Windplan Groen start donderdag 24 juni met Journaal uitzendingen via internet. In die uitzendingen krijgen omwonenden informatie over uiteenlopende zaken rond de bouw van de windparken binnen Windplan Groen. Gedeputeerde Fackeldey (o.a. Energietransitie) is één van de gasten bij de eerste uitzending. Het Journaal is donderdatg te zien via https://live.kwoot.nl/windplangroen-24juni

Kijkers kunnen tijdens de uitzending al vragen stellen. Na afloop is het Journaal te zien via de website www.windplangroen.nl/journaal Daar staat dan ook een overzicht van gestelde vragen en de antwoorden op die vragen.

Het idee voor de uitzendingen kwam voort uit de Corona-beperkingen, maar de journaals blijven ook na versoepelingen op dat gebied bestaan. “Informatie-avonden voor omwonenden waren niet mogelijk en toen is dit idee geboren. Nu de vorm vast staat vinden we het Windplan Groen Journaal een goede aanvulling op de communicatie met omwonenden. Iedereen kan kijken en als het tijdstip niet past kan de belangstellende later via de website alsnog kijken.”

De eerste uitzending duurt ongeveer een uur. Bestuursvoorzitter Wim Luijkx geeft aan dat die lengte in de toekomst kan variëren. “Het kan zijn dat we soms kortere uitzendingen hebben. Met bijvoorbeeld thema-journaals van een uur en nieuwsuitzendingen van 15 minuten.”

Uitzending gemist? Klik hier om de gehele uitzending terug te kijken.
Op het YouTube-kanaal van Windplan Groen staan binnenkort ook verkorte video’s per onderdeel van het Journaal:
* Flevoland en Windplan Groen
* Het gesloten Distributiesysteem GDG
* Woordvoerder van Liander over het elektriciteitsnetwerk
* Woordvoerders van Gelder over het leggen van 40 kilometer kabels.