Voorkeursalternatief is vastgesteld

Het voorkeursalternatief (VKA) voor Windplan Groen is in september 2018 ongewijzigd vastgesteld door Provinciale Staten van de provincie Flevoland en de gemeenteraden van Dronten en Lelystad. In het VKA is aangegeven waar de nieuwe windturbines kunnen komen, wat de maximale afmetingen van de nieuwe turbines zijn en welke bestaande windturbines worden weggehaald.

Dit VKA is vastgesteld met als voorbehouden een definitieve toetsing door de mer-commissie en de Inspectie Luchtvaart en Transport (ILT) die nog een verklaring van geen bedenkingen moet afgeven. Deze verklaring van ILT is nodig vanwege de eisen op het gebied van luchtvaartveiligheid en kan leiden tot het bijstellen van onderdelen van het plan.

De plattegrond waarop het VKA staat aangegeven vindt u hier.

In nieuwsbrief 7 van 19 oktober 2018 geven we meer informatie over de afgelopen periode en blikken we vooruit op de volgende stappen die moeten worden gezet. Klik hier om nieuwsbrief 7 te lezen.

Op de pagina ‘Publicaties‘ op deze website vindt u de eerdere nieuwsbrieven die wij hebben gestuurd en meer informatie over het VKA. Als er nieuwe documenten beschikbaar zijn met informatie over Windplan Groen voegen wij deze toe aan deze pagina.