“Stijn Regelink”

“Windmolens en Flevoland, die horen bij elkaar.” In de auto op weg naar een windmolen bij Biddinghuizen zei Stijn Regelink (12) dat al tegen zijn vader. “Het voegt wel iets toe aan het landschap, iets typisch”, zegt Stijn als hij aan de voet van de windmolen staat.

Eenmaal boven kijkt hij zijn ogen uit. Voor hem is het de eerste keer dat hij bovenop een windmolen staat, terwijl hij wonend op een boerderij in het buitengebied van Dronten ze toch in zijn ‘achtertuin’ heeft staan. Het is helder weer en dan zijn vanaf deze hoogte – 70 meter – veel van die Flevolandse windmolens goed zichtbaar. “Het was spannend”, zegt Stijn eerlijk als hij weer beneden is. “En ook mooi om alles zo te kunnen zien.”

Wat Stijn betreft is de komst van nieuwe windmolens en dus uitvoering van Windplan Groen een goed idee. “Er worden windmolens geplaatst om energie op te wekken en dat is goed voor het milieu. Fossiele brandstoffen zorgen voor uitlaatgassen en zo, dat is luchtvervuiling. Dus eigenlijk is het wel logisch om windmolens te bouwen. En hogere windmolens leveren veel meer energie op, dus dat is een goed plan.”