Opendag 23 april 2022

Drie windparken en het transformatorstation
zetten deuren open voor het publiek op 23 april

Drie windparken binnen Windplan Groen houden op 23 april 2022 Open Dag. Publiek kan daar de bouw van funderingen van dichtbij zien: van vlechtwerk tot gestort beton. Ook op de bouwplaats van het transformatorstation en het naastliggende onderstation van Liander/Tennet aan het Olsterpad is publiek die dag welkom. Voor belangstellenden is een route uitgezet langs de drie windparken en het Gesloten Distributiesysteem Groen (GDG). Publiek is welkom van 10.00 tot 15.00 uur. Elke locatie is herkenbaar aan een spandoek bij de ingang.

De route van de Open Dag start aan de Zeebiesweg 25. Op het erf bij Van Wesemaele  kunnen belangstellenden de auto of fiets laten staan en de bouwlocatie van een turbine van Windpark Zeebiestocht  bekijken.
Rijdens over de Kubbbeweg ziet publiek oude hier een indruk van de diverse stadia van funderingbouw: van heipalen tot stalen vlechtwerk, betonstort en afwerking.

Vanaf de Oldebroekerweg zijn vervolgens de bouwlocaties van Windpark Olsterwind te bereiken. Daar werden vorig jaar al de oude windmolens gedemonteerd en vorderen de voorbereidingen voor de opbouw van de nieuwe windmolens.
(Klik hier voor een printbare PDF van de routekaart)

Uniek kijkje hoogspanningslocatie

 

 

 

 

 

 

Het slot van de Open Dag route ligt nabij het Olsterpad. Daar bouwt GDG BV een transformatorstation waar acht windparken en een zonnepark hun elektriciteit op gaan aanleveren. Die elektriciteit wordt vervolgens op nog hogere spanning doorgeleverd aan het onderstation dat Tennet-Liander iets verderop bouwt.

Beide bouwlocaties zijn te bezichtigen: een unieke kans;  als straks de stroomlevering op gang komt zijn de hoogspanningslocaties niet meer van zo dichtbij te bezichtigen