Bewonersavonden Windplan Groen 11, 17 en 18 juli

De hieronder aangekondigde bewonersavonden zijn inmiddels gehouden. Lees meer hierover en over de stand van zaken van Windplan Groen in de nieuwsbrief

Windkoepel Groen nodigt alle inwoners van de gemeente Dronten en Lelystad uit voor bewonersavonden over Windplan Groen. Dit plan heeft als doel windmolens in het buitengebied van deze gemeenten te plaatsen. De bijeenkomsten worden gehouden in Dronten, Biddinghuizen en Lelystad. Hier kunt u kennismaken met Windkoepel Groen en de betrokken overheden. U kunt hen uw vragen stellen over het windplan, het proces en financiële participatie.
Ook zijn de vereniging Windshare en adviesbureau Pondera aanwezig.

Datum, plek en tijd
Er worden drie bewonersavonden gehouden. U kunt zelf bepalen welke van de drie avonden u wilt bezoeken, de inhoud is voor alle drie hetzelfde. Het zijn inloopavonden; dit betekent dat u, zonder aanmelden, kunt binnenlopen wanneer u wilt. De inloopavonden zijn op:

  • Dinsdag 11 juli, 19.00 – 21.00 uur, Duurzaamheidswinkel, Stadhuisplein 51, Lelystad.
  • Maandag 17 juli, 19.00 – 21.00 uur, kerk- en zalencentrum Open Hof, De Zuid 2, Dronten.
  • Dinsdag 18 juli, 19.00 – 21.00 uur, kerk- en zalencentrum De Voorhof, Akkerhof 3, Biddinghuizen.

 

Windkoepel Groen en Windplan Groen
Windkoepel Groen (WKG) werkt aan de ontwikkeling van Windplan Groen, in het oostelijk deel van de provincie Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad). WKG is een samenwerking van meerdere windparken in dit gebied. Samen met de overheden maken zij één Windplan Groen. Het Windplan Groen moet ervoor zorgen dat er nieuwe lijnopstellingen komen in de toegewezen nieuwe plaatsingszones en dat de huidige windmolens in dit deel van de provincie worden vervangen door nieuwe windmolens. Met deze strategie worden verschillende doelstellingen bereikt: een duurzamere energiehuishouding, mooier landschap en sterkere economie. Windplan Groen maakt onderdeel uit van het Regioplan Windenergie van de provincie Flevoland.